Zásady měření TK

Tlakoměry OMRON

Tlakoměry CA-MI

Tlakoměry TENSOVAL

Tlakoměry KAWE

Pažní tlakoměry

Zápěstní tlakoměry



Hlavní partner projektu

Užitečné bezkontaktní teploměry

11.09.2015

Většina z nás, kterým se říká "Husákovi děti" (ale i starší) si jistě vzpomíná na dobu dětství, případně dospívání. Na dobu, kdy naše rodiče, když jistili, že nám není dobře, odnikud vytáhli něco, co bylo dopředu odsouzeno k nejistému výsledku.
Užitečné bezkontaktní teploměry

Ano, teploměr - přesněji řečeno rtuťový teploměr měl tenkrát z pohledu rodičů "výhodu", že pokud se přiložil k tělu, došlo u člověka s horečkou k okamžitému snížení teploty. A byl podle tohoto teploměru bez teploty.

 

Teď ale vážně, od té doby se leccos změnilo. Nejen, že teploměry již prakticky neobsahují rtuť, ale na trhu se objevily bezkontaktní teploměry. Jak je z názvu patrné u těchto teploměrů není nutné je přikládat k pokožce (což je velká výhoda zejména v nemocnicích), ale prostě se jen namíří z nějaké "rozumné" vzdálenosti na "maroda" a pak se jen přečte údaj na displeji.

 

Na trhu se vyskytuje celá řada různých infrateploměrů, tedy bezkontaktních teploměrů s různými funkcemi. Většina samozřejmě umí to hlavní, tedy zobrazit teplotu na displeji. Ty lepší a tedy i dražší umí přesněji a rychleji zobrazit teplotu a k tomu ještě něco navíc. Po přepnutí do speciálního režimu, umí měřit teplotu kojenecké láhve, dětské výživy nebo mléka (měřící rozsah je 0 až 60 stupňů C).

 

Zdravotnická zařízení jako jsou nemocnice, ordinace praktických lékařů nebo pohotovosti pak používají bezkontaktní metrologicky ověřené teploměry a také digitální teploměry. Tyto teploměry jsou určeny pro profesionální měření tělesné teploty dospělých i dětí s měřícím rozsahem od 32°C do 42,5°C).

 

Jak je vidět, doba pokročila vpřed, ale ruku na srdce, kdo by chtěl teploměr používat více než je nutné. Lepší je, když zůstane kdesi doma připraven pro strýčka "příhodu"...

Přejeme vám pohodlný nákup a pevné zdraví!

Tým společnosti KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o

 

Firma KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o. opravuje a kalibruje lékařské přístroje, mezi které patří tlakoměry a lékařské teploměry. Do nemocnic, ordinací a sociálních ústavů dodáváme zdravotnický materiál již od roku 1998.


© 1998 - 2024 KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o.