Zásady měření TK

Tlakoměry OMRON

Tlakoměry CA-MI

Tlakoměry TENSOVAL

Tlakoměry KAWE

Pažní tlakoměry

Zápěstní tlakoměry



Hlavní partner projektu

Jaké existují druhy tonometrů?

01.09.2015

Nevyznáte se v tonometrech? Připravili jsme pro vás článek o nejběžnějších typech měřičích krevního tlaku používaných v domácnostech i nemocnicích.
Jaké existují druhy tonometrů?

Jak vybrat správný tonometr pro měření krevního tlaku?

Pokud chcete zjistit, jestli máte vysoký krevní tlak (lékaři označovaný jako hypertenze), můžete si tlak změřit sami svým domácím tonometrem nebo si můžete nechat krevní tlak změřit lékařem či zdravotní sestrou v ordinaci. Ideální hodnoty krevního tlaku jsou 120/80 (120 systolický tlak a 80 diastolický tlak). Vyšší hodnoty krevního tlaku vždy konzultujte s lékařem, aby vám pomohl určit diagnózu a léčbu hypertenze. S vysokým tlakem můžeme bojovat zdravým životním stylem, který obsahuje více pohybu, nekuřáctví a méně stresu. Doporučuje se také změna stravy (méně solit, jíst méně živočišných tuků a jíst dostatek vlákniny).

Výběr tonometrů podle použití

Při výběru tonometrů zvažte, jestli si chcete pořídit měřič tlaku pro domácí použití anebo jestli si chcete jako lékař vybavit ordinaci profesionálním metrologicky ověřeným tonometrem či dalšími lékařskými přístroji, zdravotnickou technikou, dezinfekčními prostředky a úklidovou technikou. Dělení tonometrů záleží také na umístění měřícího přístroje na těle (buď na paži nebo zápěstí)

Tonometry na paži

Máme pro vás 3 typy na nákup pažních tonometrů, které jsou vhodné pro všechny generace včetně seniorů. Součástí tlakoměru na paži bývá manžeta se suchý zipem a spona pro snadné změření krevního tlaku.

Tonometry na zápěstí

Zápěstní tonometry jsou vhodné především pro aktivní jedince, sportovce, turisty, apod. Součástí tonometru na zápěstí bývá cestovní pouzdro. Doporučujeme tyto 3 zápěstní tonometry:

Profesionální tonometry

Pokud hledáte certifikované tlakoměry pro používání ve zdravotnických zařízeních (nemocnice, kliniky, ordinace), doporučujeme vám tyto tonometry.

Domácí tonometry

Pro domácí měření tlaku krve doporučujeme používat automatické tonometry se snadným ovládáním a přehledným displayem. Zde jsou naše tipy:

Přejeme vám pohodlný nákup a pevné zdraví!

Tým společnosti KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o

 

Firma KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o. opravuje a kalibruje lékařské přístroje, mezi které patří tlakoměry a lékařské teploměry. Do nemocnic, ordinací a sociálních ústavů dodáváme zdravotnický materiál již od roku 1998.


© 1998 - 2024 KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o.