Zásady měření TK

Tlakoměry OMRON

Tlakoměry CA-MI

Tlakoměry TENSOVAL

Tlakoměry KAWE

Pažní tlakoměry

Zápěstní tlakoměry



Hlavní partner projektu

Rozdíl mezi fonendoskopem a stetoskopem?

28.06.2016

Jaký je rozdíl mezi fonendoskopem a stetoskopem? Přečtěte si vysvětlení pana Petra KRÁSNÉHO, managera kvality internetového obchodu SZO.cz.
Rozdíl mezi fonendoskopem a stetoskopem?

Jaký je rozdíl mezi fonendoskopem a stetoskopem?

Odborná lékařská literatura MEDICÍNSKÁ BIOFYZIKA autorů Leoše Navrátila, Jozefa Rosiny tyto pojmy vysvětluje takto: Stetoskop je trubice, která přivádí zvuk do ucha lékaře, zatímco fonendoskop je pružná membrána, která přebírá kmity a vede je gumovými či plastovými trubicemi do uší vyšetřujícího.

 

"Každopádně, jeden komponent bez druhého, trubice bez membrány nemohou plnit funkci naslouchadla a proto výrazy fonendoskop a stetoskop jsou synonymem a pro Vás jako uživatele, lékařský personál, to znamená, že je úplně jedno, jestli si objednáte fonendoskop či stetoskop", vysvětluje svým zákazníkům pan Petr KRÁSNÝ, manager kvality internetového obchodu SZO.cz, který nabízí a prodává kvalitní fonendoskopy a stetoskopy světových renomovaných značek.

 

 

Obrázek: Petr KRÁSNÝ, manager kvality internetového obchodu SZO.cz

Přejeme vám pevné zdraví!

Tým společnosti KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o

 

Firma KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o. opravuje a kalibruje lékařské přístroje, mezi které patří tlakoměry a lékařské teploměry. Do nemocnic, ordinací a sociálních ústavů dodáváme zdravotnický materiál již od roku 1998.


© 1998 - 2024 KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o.